Zomers stoofpotje met champignon en courgette

Benodigdheden:

  • Stooflappen 500-600gr
  • 5x teen knoflook
  • 2x sjalotten
  • 50 gr boter
  • 1x el tomaten puree
  • 1x rozemarijn 
  • 1x tijm
  • 400 gr champignon
  • 1x courgette
  • 300ml rode wijn
  • 1x blokje runderbouillon

Bereidingswijze: Zomers stoofpotje met champignon en courgette

1. Zet een braadpan op het vuur. Voeg een scheutje olie of boter toe en bak de stooflappen goudbruin. Laat dit even door sudderen en haal het vlees er dan uit.

2. Braad de knoflook en sjalotten aan in het kookvocht van de stooflappen. Bak de tomaten puree mee en blus dit met de rode wijn af. Voeg hier vervolgens het vlees, de rozemarijn, tijm en een blokje bouillon aan toe. Doe de deksel op de pan en laat dit gedurende 3 tot 4 uur stoven. Als er teveel vocht verdampt, doe er dan wat water bij.

3. Snijd de champignons en courgette en laat ze het laaste half uur mee stoven.

4. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met wat brood of een groene salade.

Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *