Gegrilde entrecote met knoflookjus en gevulde aubergine, rucola salade (2per)

 

Benodigdheden:

 • 2x entrecote
 • 1x aubergine
 • 1/2 courgette
 • 1x gele paprika 
 • 1x rode ui
 • parmazaanse kaas 
 • 8x tenen knoflook
 • 300ml runder fond
 • 50gr ongezouten roomboter
 • 2x takjes tijm
 • 800gr rucola
 • 1x komkommer 
 • 8x zongedroogde tomaatjes
 • 1x citroen
 • pijnboompitjes
 • peper en zout

Bereidingswijze: Gegrilde entrecote met knoflookjus en gevulde aubergine, rucola salade (2per)

1. Was de aubergine en snijd deze doormidden. Leg de aubergines op een bakpapier op een ovenplaat en bestrooi het met zout. Laat dit 15 minuten staan. Dit zorgt ervoor dat er vocht uit de aubergine komt. Dep de aubergines droog en zet ze in de oven op 200 graden voor  25-30 minuten. Maak in de tussentijd de vulling. Snijd de courgette en paprika in kleine blokjes. Zet alles in een mengkom. Als de aubergines gaar zijn, laat ze dan even afkoelen en snijd met een aardappelmes de randen van de aubergines en haal met een lepel het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees fijn en voeg dit toe aan de mengkom. Strooi wat peper en zout in de mengkom en meng dit goed. Vul de aubergines met de vulling en bestrooi dit met parmezaanse kaas en pijnboompittjes. Bak in 20 minuten af op 180 graden.

2. Voor de salade was je eerst de rucola en vervolgens droog je het weer. Zet het in een mengkom. Snijd de komkommers in de lengte door vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in reepjes en voeg dit toe aan de rucola. Snijd de rode ui in halve ringen en voeg dit toe aan de rucola. Laat de zongedroogde tomaatjes uitlekken in een kommetje. Gooi dit niet weg, pers een halve citroen en voeg dit toe aan de olie voor een frisse dressing. Voeg de tomaatjes toe aan de rucola en mix alles door elkaar heen. 

3. Voor de knoflookjus. Verhit een scheutje olie in een steelpan. Kneus de knoflooktenen en fruit deze aan. Blus dit met de fond en voeg de tijm toe. Kook voor de helft in. Haal de jus door een zeef en roer de boter door de jus. (Hoe meer boter hoe dikker de jus.) Breng op smaak met wat peper en zout.

4. Breng de entrecote op kamertemperatuur. Dep de entrecote droog en bestrooi met peper en zout. Verhit olie in een pan. Bak de entrecote aan op heet vuur, 2-3 minuten voor medium. Begin met het vet en daarna de zijdes, bak deze goudbruin. Haal ze uit de pan en laat ze enkele minuten rusten in aluminiumfolie.

Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *