Marrocan style gebakken diamanthaas met couscous spinazie en paprika

 

Benodigdheden Diamanthaas met couscous:

  • 2x diamanthaas
  • olijfolie
  • 2x el ras el hanout
  • 25 gr roomboter
  • 0,5 l water
  • 500gr couscous
  • 1x rode paprika
  • 1kg spinazie
  • 150gr feta
  • zout en peper

 

Bereidingswijze Diamanthaas met couscous

1. Breng de diamanthaas op kamertemperatuur. Doe de ras el hanout en een scheutje olijfolie in een mengkom. Meng dit door elkaar. Smeer nu de diamanthaas in met de ras el hanout mix en strooi peper en zout. Laat de diamanthaas marineren.

2. Breng water aan de kook en voeg een klontje boter toe. Snijd ondertussen de paprika. Doe een beetje olijfolie in de pan en bak de paprika. Zet nu de couscous met de gebakken paprika in een mengkom. Als het water kookt giet dan 0,5l kokend water bij de couscous. Dek dit af met plastic folie en laat het doorgaren.

3. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de diamanthaas rondom goudbruin. Zet het vuur lager en laat het vlees ongeveer 3-4 (afhankelijk van de grootte van het haasje) minuten garen. Laat daarna de diamanthaas even rusten in aluminiumfolie.

4. Neem een vork en druk hiermee de couscous los. Voeg gesneden spinazie toe en kruimel de feta. Mix dit door de couscous en breng op smaak met peper en zout.

5. Snijd het vlees en serveer deze met de couscous.

Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *