Recept Wagyu burgers

 

Wat is een wagyu burger?

De Wagyu burger is één van de populairste beef burgers van topkwaliteit. Het vlees van Wagyu runderen komt oorspronkelijk uit Japan en was vroeger enkel voor de Japanse keizer. Deze wel heel bijzondere Wagyu runderen krijgen minimaal de beste voeding. Volgens de Japanse traditie worden de runderen op een bewust en duurzame manier verzorgd. Hierom krijgt het rundvlees een speciale en dure smaak. Het is dan ook niet zomaar een erg smaakvolle en geliefde rundvleesburger!

Is een wagyu burger gezond?

De wagyu burger is van zichzelf zo smaakvol dat je bij het bereiden van dit vlees eigenlijk geen kruiden of vetten zou hoeven toevoegen.  Het vlees heeft een hoge marmering, wat betekent dat het vlees van betere kwaliteit is. Deze bijzondere burger is dan ook gezond! Het vlees bevat een veel onverzadigde vetzuren omega 3 en 6. Dit zorgt ervoor dat de kans op hart- en vaatziekten wordt verminderd. Kortgezegd, de Wagyu burger is worth it!

Bereid zelf de wagyu burger, en breng het restaurant-gevoel in huis!

De wagyu burger kun je gebruiken voor het bereiden van verschillende burgers. Het volgende wagyu burger recept wordt bereid met Gruyère, gegrilde vijgen, gekarameliseerde uien en gegrilde maïs. Dit recept is geschikt voor de bereiding van een brunch of avondmaaltijd voor twee personen.

Benodigheden Wagyu burger:

 • 2x Wagyu burger
 • 2x Verse vijgen
 • Gruyère
 • 2x maïs
 • 100gr boter
 • 200ml melk
 • Ijsblokjes
 • 1el Cayennepeper
 • Rucola
 • 1x Tomaat
 • Zout en peper

Gekarameliseerde uien:

 • 3x Uien
 • 25gr Boter
 • Balsamico azijn
 • 2el Bruine suiker

 

Wagyu burger bereiden

 1. Schil de uien en snijd deze in halve ringen. Zet een pan op het vuur en laat de boter smelten. Fruit de uienringen aan en zet het vuur laag. Voeg vervolgens de balsamico en suiker toe. Laat de uienringen rustig bakken en schep deze regelmatig om, zodat de uien niet aanbranden. Ga door tot de uien bruin kleuren. (+- 50 min )
 2. Zet een pan water op voor de maïs. Voeg de melk en boter toe en kook het water. Voeg de maïs toe als het water kookt. Kook 15-20 minuten. Haal de maïs uit het kokende water en laat ze afkoelen in ijswater voor later gebruik. Grill de maïs op de bbq rondom bruin. Strooi wat grof zout en cayennepeper over de maïs en serveer het met een klontje boter.
 3. Snijd de vijgen halverwege in vanaf de bovenkant en plaats ze op bakpapier op een ovenplaat. Bestrooi de vijgen met zout, peper en de gruyère. Verwarm de grill en plaats de ovenplaat onder de grill. Grill de vijgen in ongeveer 6-7 min.
 4. Snijd de tomaat in plakjes en was de rucola. Zet dit apart voor de burger.
 5. Breng de burgers op kamertemperatuur. Kruid ze met wat peper en zout. Verhit de BBQ en grill de burgers 6-8 minuten. Haal de burgers van de bbq en laat ze even rusten in wat aluminiumfolie.
 6. Snijd het brood doormidden en grill de binnenkant ervan. Begin met de onderkant van het broodje en bedek deze met wat rucola. Voeg wat van de gekarameliseerde uien toe en een paar plakjes tomaat. Haal de burgers uit de aluminiumfolie en leg ze op het broodje. Plaats de gegrilde vijgen erboven en maar de burger af met de bovenkant van het brood. Serveer met de gegrilde maïs.

Eet smakelijk!

wagyu burger

 

Shop hieronder de Wagyu burgers en geniet ervan!

 

PS. Wat is jouw favoriete burger? Laat het weten in de comments!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *