Trek je dansschoenen aan 👞, want op 29 April is het ‘Internationale Dag van de Dans’! 💃 Kan jij een beetje dansen? Laat het vooral onder in de comments weten. Ik en waarschijnlijk ook andere Slagershoppers zijn ontzettend benieuwd 👀 naar jouw danskunsten. Is het Jazz, Ballet, Modern, Boogiewoogie, Zumba, Tango, of een lekkere swing dance? Het kan allemaal natuurlijk. Sinds 1982 vieren we Internationale Dag van de Dans. Deze dag werd toen ingevoerd door het Internationale Dans Comité van het Internationaal Theater Instituut (ITI/UNESCO) 🏫.

 

Dit evenement vindt elk jaar plaats in Vlaanderen en Brussel. Het trekt een groot publiek en wordt georganiseerd om de hedendaagse dans te promoten. Dans is een kunstvorm dat zo nu en dan onder de aandacht moet worden gebracht. Daar helpt dit grote evenement goed bij met dansvoorstellingen, try-outs, dansfilms, workshops en dansinterventies!

 

Dit jaar vieren we de Dag van de Dans internationaal online. We doen dat door aan ons familie en vrienden duidelijk te maken wat dans voor ons betekent. Deel de boodschap van Maqoma, een door Michael Jackson geïnspireerde Zuid-Afrikaanse danser en choreograaf, of neem zelf een videoboodschap in en deel deze op social media 📱onder de hashtag ‘internationaldanceday’!

 

PS. 29 April is een dubbel bijzondere dag. Naast Internationale Dag van de Dans is het op deze dag ook Wereldwensdag! Nieuwsgierig? Klik hier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *