Wat is Ribeye Uruguay/Argentinië?

De ribeye, ook wel ribeye steak, is een ontzettend populair stuk vlees. Het vlees komt van de rib van een rund en het heeft geen bot. Het wordt vaak gezien als een soort biefstuk. Een stuk ribeye heeft de ronde vorm van de spier waarvan het vlees wordt gesneden. Een ribeye kan best veel vet bevatten. Het heeft dan ook een mooie dooradering van vet, ook wel marmering, waardoor het vlees lekker mals en sappig is. Het vet biedt een voordeel, want het zorgt ervoor dat de ribeye niet uitdroogt tijdens de bereiding. Vet maakt vlees lekker zacht en smeuïg. De vorm van het vlees en het vet dragen bij aan dit stukje rundvlees. De ribeye is geliefd bij de vleesliefhebbers en geschikt om te bakken en grillen. Vooral de barbecue wordt vaak gebruikt!

 

Wat heb ik allemaal nodig?

Voor de bereiding van de ribeye heb je eigenlijk helemaal niet zoveel nodig, wat bakvet, peper en zout zijn eigenlijk al genoeg. De ribeye kun je naast de bereiding op de barbecue ook goed bakken in een koekenpan. Na de bereiding is het ‘beter’ om de ribeye even te laten rusten onder een stuk aluminiumfolie.

Benodigheden:

  • Bakvet
  • Peper
  • Zout
  • Aluminiumfolie

 

Hoe bereid ik Ribeye Uruguay/Argentinië?

De ribeye kun je het best bereiden wanneer deze de kamertemperatuur heeft bereikt. Zo ‘schrikt’ het vlees namelijk niet van de hete koekenpan of grill. Voordat je de ribeye in de koekenpan legt, is het ook een goede tip om het vlees eerst even af te deppen met wat keukenpapier. Vervolgens kun je de koekenpan op hoog vuur zetten met het bakvet erin. Als het bakvet heet is, kan de ribeye in de koekenpan. Neem 1 minuut om het vlees rondom goudbruin te bakken. Hierna zet je het vuur wat lager en blijf je het vlees rondom bruin bakken gedurende ongeveer 5 minuten. Keer het vlees regelmatig even om en zorg ervoor dat alle kanten van de ribeye bruin worden. Let op dat je tijdens het bakken niet in het vlees prikt met bijvoorbeeld een vork. Is het vlees gebakken, gaar en klaar? Laat het dan 2 minuten rusten op een bordje onder een stuk aluminiumfolie. Na deze twee minuten kun je wat zout en peper erover heen strooien. Eet smakelijk!

 

Shop hieronder de Ribeye!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *