Hamburger Black Angus

De hamburger Black Angus is niet zomaar een hamburger! Het vlees waarvan deze hamburger is gemaakt, komt namelijk van een speciaal runderras. Dit vlees staat bekend om zijn ‘extra kwaliteit’ en wedden dat je dat proeft! De Black Angus is erg populair vanwege de mooie marmering.

De runderen Aberdeen Black Angus grazen op grote weilanden. Soms blijven ze zelfs de hele winter buiten in alle vrijheid waar ze dan natuurlijk wel worden bijgevoerd. Het zijn grote dieren die tot wel 1.30 meter kunnen worden met zeer stevige poten.

 

Kip Cordon-Bleu

De Kip Cordon-Bleu is een gepaneerd stuk kippenvlees. Je kunt het een beetje vergelijken met een schnitzel, maar dan een gevulde. De Cordon-Bleu is namelijk gevuld met ham en kaas! Erg smakelijk. Waar het lekker stukje kip vandaan komt, is nog echt een raadsel. Sommige mensen menen dat het uit Zwitserland of Oostenrijk komt, anderen stellen toch echt dat het populair stuk vlees is uitgevonden door de Fransman École le Cordon-Bleu. Hij zou meegedaan hebben aan een Franse kookwedstrijd. ‘Le Cordon’ duidt op het krokante korstje van paneermeel en ‘Bleu’ wijst op de populaire vulling van ham en kaas.

 

 

 

PS. Heb jij weleens meegedaan aan een kookwedstrijd? Laat het weten in de comments!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *