Wat is Lamskotelet enkel Nieuw-Zeeland?

Lamskoteletten zijn lamsvlees dat komt van de ribben van een lam. Het vlees is redelijk mager en ontzettend sappig door het randje vet dat eromheen zit. Het is dan ook van velen het meeste geprefereerde stuk lamsvlees. In een marinade van verschillende kruiden en specerijen worden deze lamskoteletten vaak bereid op een grillplaat of op de barbecue. Het vlees blijft mals en het vetrandje wordt smakelijk krokant.

 

Wat heb ik allemaal nodig?

Er zijn natuurlijk heel veel verschillende marinades die gebruikt kunnen worden om lekkere lamskoteletten te bereiden. Lamskoteletten worden vaak echt smakelijk gevonden met geroosterde aardappeltjes en rijkelijke salades.  Om de lamskoteletten te bereiden, heb je eigenlijk helemaal niet zoveel nodig. Wat peper, zout en olijfolie is eigenlijk al genoeg. Meer smaak? Sommigen van ons vinden het wel lekker om net wat meer smaak toe te voegen aan het vlees. Maak een eigen marinade of voeg nog wat specerijen als tijm toe aan het kruidenmengsel.

 

Hoe bereid ik Lamskotelet enkel Nieuw-Zeeland?

De lamskoteletten kun je insmeren met een marinade van specerijen en kruiden naar eigen smaak. Gebruik bijvoorbeeld peper, zout en olijfolie. De olie zorgt ervoor dat je het vlees makkelijk kan insmeren met de marinade en het vervangt de olie die je normaliter in een pan stopt om het vlees in te bakken. Als je het vlees hebt ingesmeerd, kun je het vlees even laten staan. Let op: wel buiten de koelkast! Het vlees moet namelijk op kamertemperatuur komen.

Als de lamskoteletten op kamertemperatuur zijn gekomen, kun je een koekenpan of grillpan op hoog vuur plaatsen. Zet de lamskoteletten in de pan en rooster ze aan elke kant ongeveer 3 minuten. Op deze manier zorg je ervoor dat het vlees mooi rosé blijft aan de binnenkant. De gaarheid kun je natuurlijk helemaal zelf bepalen. Dit hangt in zijn geheel af van wat jij zelf lekker vindt!

De aardappeltjes kun je koken en vervolgens in een klontje boter bruin bakken, of roosteren in de oven.

 

Shop hieronder de lamskoteletten enkel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *