Wat is Ossenhaaspuntjes?

Ossenhaas is vlees dat komt van een rund. Het is een ontzettend mals stuk vlees met een heel fijne structuur en bijna geen vet. Het vlees is namelijk afkomstig van een spier. De ossenhaas kun je opdelen in drie eetbare stukken. De kop van de haas, het middenstuk en de puntjes. De Ossenhaaspuntjes kun je gebruiken voor het bereiden van verschillende maaltijden. Een smakelijke tip is om het vlees te bereiden in een romige saus met onder andere champignons en crème fraîche.

 

Wat heb ik allemaal nodig?

De ossenhaaspuntjes in de romige saus kun je bij zowel rijst als aardappelen of bij een lekkere maaltijdsalade serveren.

Benodigdheden:

  • Crème fraîche
  • Champignons
  • Bieslook
  • Knoflook
  • Ui
  • Ontbijtspekjes
  • Koksroom

 

Hoe bereid ik Ossenhaaspuntjes?

Voor de romige saus dien je de koksroom en de crème fraîche bij elkaar te voegen. Roer dit totdat het een romige saus wordt. 

Vervolgens kun je de champignons, bieslook, knoflook, ontbijtspekjes en ui opbakken in een wokpan en bij de romige saus voegen. Het sausje is klaar! Lekker simpel en snel.

Natuurlijk kun je altijd nog wat zout en peper toevoegen om het wat meer op smaak te brengen. Dit hangt af van je eigen voorkeuren.

De ossenhaaspuntjes kun je bereiden als een biefstuk. Laat het vlees dichtschroeien in een pan. Let hierbij op de gewenste gaarheid. Hoe roder u het vlees wilt hebben, des te hoger het vuur moet staan. Is het vlees klaar? Blus deze dan af met rode wijn en voeg het bij in de romige saus. Eet smakelijk!

 

Shop de ontbijtspekjes en ossenhaaspuntjes hieronder!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *