We besteden steeds minder tijd in de keuken. In Nederland besteden we gemiddeld gezien nog maar 30 minuten aan het klaarmaken van ons avondmaal. Dit doen we dan met voorbewerkte ‘gemaksproducten’ die je kunt vinden in bijvoorbeeld supermarkten.

Aan het einde van een dag, wanneer je helemaal uitgehongerd en moe bent, wil je kunnen genieten van je diner.

Gedurende de COVID-19 pandemie waarin we nauwelijks nog buiten eten en genieten van het lekker uit eten gaan, zijn we steeds meer zelf horecawaardig vlees gaan klaarmaken. Dat betekent dat er steeds vaker en steeds meer luxe vleesproducten op mensen hun eigen tafel staan! We kunnen niet uiteten dus brengen we een ‘restaurant’-gevoel in eigen huis. Een lekker sfeertje, bordjes mooi opgemaakt, een smakelijk stukje vlees en misschien wel de kaarsjes aan. Alles telt, want een optimale ervaring beleef je met alle zintuigen! Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het ‘genieten’ van je eten, de belangrijkste bron is van de voedselketen.

Ook wel logisch toch? Want wie wil er nou niet lekker, smakelijk genieten!

 

PS. Drop in de comments op welke manier jij zo een ‘restaurant’-gevoel in huis weet te brengen!

 

Dit bericht is gepost in Trends. Bookmark de link.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *