Wat is Entrecôte?

De entrecôte uit ons assortiment is van rundvlees. Het vlees is een biefstuk met een vetrandje. De entrecôte is voor veel vleesliefhebbers een echte favoriet. Het wordt gesneden uit een spier in de rug van een rund die weinig ‘gewerkt’ heeft. Om deze reden is het vlees extra mals.

De entrecôte is erg smakelijk om te serveren op een bedje van paddenstoelengarnituur.

 

Wat heb ik allemaal nodig?

Voor het bakken van de entrecôte heb je eigenlijk helemaal niet zoveel nodig.

Benodigdheden:

  • Boter en/of (olijf)olie
  • Peper
  • Zout

De entrecôte kan je bereiden bij verschillende gerechten en met verschillende groentes. Echter, het paddenstoelengarnituur is ook erg smakelijk.

Benodigdheden:

  • 250gr champignons (eventueel gesneden in kwartjes)
  • 2 teentjes fijngesneden knoflook
  • Ui
  • Scheutje witte wijn
  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • Peper
  • Zout

 

Hoe bereid ik Entrecôte?

Laat de entrecôte op kamertemperatuur komen voordat je begint met bakken. Als het vlees op kamertemperatuur is gekomen, kun je deze het beste even deppen met wat keukenpapier. Op deze manier zorg je voor een nog malser stuk vlees.

Vervolgens kun je de pan op hoog vuur warm laten worden. Zet de boter en/of olie in de pan. Als deze goed heet is, kun je de entrecôte in de pan leggen. Laat het vlees aan beide kanten enkele minuten dichtschroeien. Hoe lang je dit doet, hangt af van de eigen gewenste gaarheid. Als het vlees klaar is, leg je deze op een bordje en strooi je wat zout en peper eroverheen. Vervolgens bedek je het vlees met aluminiumfolie en laat je het ongeveer 10 minuten rusten.

Na het bereiden van het vlees kun je overgaan op het paddenstoelengarnituur. Laat wat olijfolie in een pannetje heet worden. Als de olie heet is, zet je de ui en de knoflook in de olie en laat je het een minuutje bakken. Vervolgens kun je de champignons en het scheutje witte wijn hierbij toevoegen. Laat dit mengsel enkele minuten op hoog vuur staan. Houd het mengsel wel in beweging door het af en toe te roeren of met de pan te schudden. Op deze manier voorkom je dat de champignons verbranden. Na ongeveer 4 minuten zijn de champignons gaar.

Serveer het vlees op het paddenstoelengarnituur. Dat zal smaken, eet smakelijk!

 

Shop hieronder de entrecôte.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *